Valjasta tunteet voimavaraksesi-työpajat

Haluatko kehittää kykyäsi tiedostaa ja hyödyntää tunteittesi viisautta ja voimaa elämässäsi? Tarjolla kokemuksellisia tunnetyöpajoja, joista ihan jokainen voi hyötyä!
Tunteet kuuluvat elämään. Ne rikastuttavat arkeamme, ja ajoittain myös kuormittavat mieltämme ja kehoamme. Tunteet voivat sekä auttaa että hankaloittaa vuorovaikutusta toisten kanssa.
Tarjolla olevista työpajoista saat helposti omaksuttavia välineitä arkeesi tunteiden kanssa navigointiin ja tasapainotteluun. Opit miten säädellä viisaasti hankalia tunteita, sekä miten vaalia ja vahvistaa myönteisiä tunnekokemuksia. Menetelmänä työpajoissa käytämme kokemuksellisia, mindfulness-pohjaisia, eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoitteita.

1. Valjasta tunteet voimavaraksesi: Tunteet kehossa

Tunteet eivät ole vain mielemme tuotetta, vaan tunteilla on myös vahva kehollinen vastine. Usein olemme niin ajatuksiemme vallassa, että kehon tuntemukset jäävät meiltä huomaamatta. Tässä työpajassa tutustumme mindfulness-harjoitteiden avulla kehon aistimusten havainnointiin, joka on tärkeä pohja tunteiden tunnistamiselle ja -säätelylle. Myönteiset tunteet ansaitsevat vahvistamista, hankalaksi koetut tunteet kannattelevaa, viisasta säätelyä. Tutustumme kokemuksellisesti siihen, mikä merkitys hengityksellä on. Paneudumme siihen, miten hengitystä ja kehon aistimuksia voi käyttää apuna tunnesäätelyssä.

Ajankohta: ti 30.8. klo 17.30-19.30
Paikka: Piirin alue, TA-talo, ryhmätila, 3. kerros, ryhmätila 3.030, Seuralantie 11, Seinäjoki
Ilmoittautuminen: Viim. pe 26.8. sähköpostitse maria.makela@mielenankkuri.fi, tai tekstiviestillä 040-589 4295

2. Valjasta tunteet voimavaraksesi: Vireystilat tunnesäätelyssä

Tunnistatko elämässäsi hetkiä, jolloin tunteesi lyövät yli laidan, ehkä ärsyynnyt, reagoidut? Tai hetkiä, kun jähmetyt ja menetät kykyäsi toimia? Näin käy meille kaikille joskus. Silloin virittäydymme biologiseen puolustusvalmiuteen, taistele-pakene-jähmety -reaktioihimme. Sietoikkunassa sitä vastoin ikävät tunteet saavat yhtä lailla olla ja tuntua, mutta niiden kanssa on helpompi olla.
Tutustumme sietoikkunaan ja oivallamme omakohtaisesti niitä tekijöitä, jotka vievät yli- tai alivireisyyteen. Työpaja auttaa tiedostamaan ja kehittämään itselle sopivaa tunnesäätelyä ja palautumista.

Ajankohta: Ti 20.9. klo 17.30-19.30
Paikka: Piirin alue, TA-talo, ryhmätila, 3. kerros, ryhmätila 3.030, Seuralantie 11, Seinäjoki
Ilmoittautuminen: Viim. pe 16.9. sähköpostitse maria.makela@mielenankkuri.fi, tai tekstiviestillä 040-589 4295

3. Valjasta tunteet voimavaraksesi: Tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen

"Me ajattelemme jatkuvasti niitä tunteita, joita emme haluaisi tuntea". – Tuntematon

Jokaiselle meistä on varmasti tuttua, miten mieltä vaivaavissa asioissa ajatuskaruselli mielessä pyörii vimmatusti. Murehdimme ja märehdimme, ollen jumissa kokemassamme hankalassa asiassa. Tässä työpajassa opimme keinoja selvitä murehtivien ajatusten, vatvomisen ja märehtimisen kanssa. Tutustumme ja oivallamme kokemuksellisten harjoitteiden avulla miten tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen jäsentää mieltä, rauhoittaa kehoa sekä vahvistaa myönteisiä tunteita.

Ajankohta: Ti 11.10. klo 17.30-19.30
Paikka: Piirin alue, TA-talo, ryhmätila, 3. kerros, ryhmätila 3.030, Seuralantie 11, Seinäjoki
Ilmoittautuminen: Viim. pe 7.10. sähköpostitse maria.makela@mielenankkuri.fi, tai tekstiviestillä 040-589 4295

4. Valjasta tunteet voimavaraksesi: Itsemyötätunto

Itsemyötätunto on kykyä kohdata ja kohdella itseään hyväntahtoisesti ja ystävällisesti. Itsemyötätunto auttaa pitämään itsestä hyvällä tavalla huolta erityisesti silloin, kun on vaikeaa. Tätä ystävällisyyden taitoa, sekä itseä että muita kohtaan, voi harjoitella ja opetella omissa tunteissa, ajatuksissa, asenteissa ja teoissa -askel kerrallaan.

Ajankohta: 1.11. klo 17.30-19.30
Paikka: Piirin alue, TA-talo, ryhmätila, 3. kerros, ryhmätila 3.030, Seuralantie 11, Seinäjoki
Ilmoittautuminen: Viim. pe 28.10. sähköpostitse maria.makela@mielenankkuri.fi, tai tekstiviestillä 040-589 429

5. Valjasta tunteet voimavaraksesi: Tunteiden tarttuminen

Tunteet tarttuvat. Meillä kaikilla on varmasti kokemuksia siitä, miten toisten ilo ja nauru tarttuu. Olet saattanut myös huomata, miten hyvä tuulesi on äkkiä tipotiessään tavatessasi vihaisen ihmisen. Tässä työpajassa paneudumme siihen, miten tunteet tarttuvat, kuinka tunnistaa itsessään tunnetartunnat, ja miten vapautua toisista ihmisistä peilautuneesta kuormittavasta tunnelastista. Opimme myös miten vaalia ja jakaa myönteisiä tunnekokemuksia.

Ajankohta: 22.11. klo 17.30-19.30
Paikka: Piirin alue, TA-talo, ryhmätila, 3. kerros, ryhmätila 3.030, Seuralantie 11, Seinäjoki
Ilmoittautuminen: Viim. pe 18.11. sähköpostitse maria.makela@mielenankkuri.fi, tai tekstiviestillä 040-589 4295

Työpajojen työskentelytapa: Teeman mukaiset alustukset, teemaan liittyvät monipuoliset hyväksyvän tietoisen läsnäolon kokemukselliset harjoitteet (mindfulness), keskustelut ja kokemusten jakaminen turvallisessa ryhmäympäristössä jokaiselle osallistujalle itselleen sopivalla tavalla.

Valjasta tunteet voimavaraksesi -tunnetyöpajoissa lisäät ymmärrystä tunteiden voimasta, ja saat helposti toteutettavia keinoja tunteiden viisaaseen säätelyyn sekä myönteisten tunteiden vahvistamiseen. Jokaisesta työpajastasi saat materiaalit ja vinkit mukaan käyttöön arkeesi.
Meillä kaikilla on mieli ja tunteet -tunnetyöpajojen teemojen äärelle pysähtymisestä hyötyy ihan jokainen!

Ohjaajana mindfulness MBSR ® -ohjaaja, työterveyspsykologi Maria Mäkelä.

Hinta: 37 € (sis. alv. 24 %) / työpaja. Voit osallistua yksittäisiin, tai kaikkiin tarjolla oleviin 5 työpajaan.

Early bird -hinta 30 € (sis. alv. 24 %) / työpaja. Etu voimassa pe 19.8. saakka.Ilmoittaudu ja osallistu kaikkiin viiteen tunnetyöpajaan yhteishintaan 150 € (sis. alv. 24 %)!
Maksu ennen työpajaa sähköpostitse toimitetulla laskulla.

Ilmoittautuminen: sähköpostitse maria.makela@mielenankkuri.fi, tai tekstiviestillä 040-589 4295.

Tarvitset mukaasi makuu-/istuma-alustan.
Mukaan mahtuu max. 20 osallistujaa. Täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sydämellisesti tervetuloa syksyn Valjasta tunteet voimavaraksesi -työpajoihin!

Maria


Ilmoittatuminen