Mindfulness-ohjaajana

Mindfulness, hyväksyvä tietoinen läsnäolo, on hyvin kokemuksellista, eikä sitä voi pohjimmiltaan oppia kirjoja lukemalla tai tieteellisiä julkaisuja kahlaamalla vaan itse tekemällä, kokemalla ja löytämällä. Kysymys on mielen kykyjen kehittämisestä, joita jokainen voi oppia. Usein muut ihmiset ja ryhmän tuki auttavat mindfulness-harjoitteiden aloittamisessa ja juurruttamisessa.

Mindfulness-meditaatioharjoitukset ovat sinällään yksinkertaisia, mutta säännöllinen harjoittaminen ei ole välttämättä aina helppoa. Mielemme voi alkaa kehittää mitä moninaisimpia esteitä harjoitukseen asettumiseemme. Tässä kohtaa asiantuntevan mindfulness-ohjaajan apu on korvaamatonta.

Mindfulness-ohjaajana koen olevani etuoikeutettu saadessani ohjata asiakkaitani uteliaisuudella ja kiinnostuksella, hyväksyvällä ja myötätuntoisella tavalla tähän hetkeen ja kokemuksellisuuteen. Olen suuresti iloinnut asiakkaideni oivalluksista ja siitä miten he ovat löytäneet mindfulnessista tasapainoa elämäänsä heille merkityksellisin tavoin. Ohjatessani mindfulness-harjoituksia osallistun harjoittamiseen samalla myös itse. Tämän lisäksi harjoitan omaa mieltäni säännöllisestä mindfulness-harjoituksin vapaa-ajallani. Jon Kabat-Zinniä lainaten: "En voi vaatia ohjattaviltani yhtään sen enempää kuin mihin itse olen valmis".